Informatie

Informatie

Het regelmatig laten wassen van uw paardendekens, sjabrakken is belangrijk om meerdere redenen:

  • Om de kwaliteit van de dekens te bewaren. Urine en plekken van uitwerpselen verzwakken de kwaliteit, en de deken zal makkelijker scheuren
  • Om de isolerende en ademende werking van de deken te behouden
  • Om de gezondheid van je paard te garanderen. Vuile en smerige dekens kunnen een broedplaats zijn voor schimmels, bacterien, parasieten en luizen, welke huidirritaties en infecties kunnen veroorzaken
  • Tenslotte verlengt het de levensduur van uw kostbare dekens
Hoe gaat het wassen in zijn werk?

Allereerst worden de dekens zo veel mogelijk vrij van haren gemaakt. Vervolgens worden de dekens in een speciale wasmachine gewassen en op een natuurlijke wijze gedroogd. Om de kwaliteit te waarborgen maken wij gebruik van een professionele wasmachine.

Als u ervoor kiest de dekens te impregneren volgt er een extra wasbeurt waarin een water- en vuilafstotende laag wordt toegevoegd. Na het droogproces worden eventuele laatste haren verwijderd waarna de dekens voor u worden opgeborgen totdat deze bij u worden bezorgd of u deze weer komt ophalen.

Frequent gebruik vermindert de waterafstotende laag. Daarom ons advies om met name regendekens regelmatig te laten behandelen.